Ne sjellim një shumëllojshmëri recetash (më së shumti) të ëmbla dhe të kripura për këdo që dëshiron të gatuajë thjesht dhe në mënyrë të shëndetshme. Kikiliciouss paraqet receta të njohura në të gjithë botën, me një prekje personale; receta familjare dhe receta tradicionale Shqiptare.