Çokollata në Formë Zemre

29/07/2014

Disa dite me pare Eranda(motra ime) erdhi me idene e te pasurit cokollatat tona me shije te ndryshme. Cokollata eshte shume argetuese per te luajtur, sepse eshte shume e thjeshte per ta punuar. Per me teper qe te tere e duan apo jo?!  Ne vendosem te shkonim me dy shije kryesore : arre kokosi dhe Disaronno, dhe sigurisht cokollaten origjinale dhe te hidhur.

Mund te perdorni cfaredo kallepi silikoni, ne varesi te deshires dhe kushteve, por ne vendosim te mbledhim nje game te gjere te kallepeve ne forme silikoni !

6 7 8 9

1. Shqip

Procedura :

 

Se pari duhet te shkrini cokollaten dhe ta ndani ate ne sa pjese deshironi te punoni me. Ne e ndame te tere masen me tresh (nje per secilen, vetem cokollate e zeze, arre kokosi e bluar dhe Disaronno)

Ne njeren nga pjeset shtoni arren e kokosit te bluar dhe perzieni mire, dhe ne tjetren shtoni sa Disaronno te deshironi, por ju ve ne dijeni se duhet ta punoni sa me shpejt te jete e mundur, pasi alkoli ben qe cokollata te behet compakte shume shpejt

Me pas shtoni cdo pjese te cokollates se bere tani me me shije te vecanta ne qese pasticerie dhe aplikojeni ne format e silikonit

Pasi te keni mbaruar vendosini format ne frigorifer dhe per dy ore do te jene gati !

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset 5

 

Receta &  Fotografite nga Eranda Janku