Dhuratat e Kikiliciouss Për Fundvitin – Ep.2

Si muaji ynë i preferuar, Dhjetori erdhi pa u kuptuar dhe bashkë me të erdhën festat dhe dëshirat tona të pafundme për të bërë dhuratat perfekte për të afërmit e njerëzit e zemrës. E nuk kishte si të ndodhte ndryshe këtu në Kikiliciouss! Tradita e lançimit të kutive tek ne vazhdon falë kërkesave tuaja të shumta.

Përmes paketave tona speciale të dhuratave, ju do të keni mundësinë të provoni disa produkte nga gama e gjerë që ne ofrojmë.

 

Përpos kutisë së truffles (topave të çokollatës), ne gjithmonë kemi sjellë dhe një kuti me biskota të ndryshme ndër këto 2 vite. Kësaj rradhe, kemi vendosur të ndryshojmë stil si në paketim dhe në çfarë ofrojmë brenda.

Ky paketim festiv “Kikiliciouss” vjen me biskotat tona të famshme Shortbread dhe një kavanoz me reçel ftoi gatuar nga mami, ideal për këtë stinë. Recetat e mamit janë më të klikuarat, prandaj dhe vendosëm që këtë vit të kishit mundësinë të provonit nga dora e saj.

Jo vetëm shumë të shijshme veç e veç si produkte, por së bashku kombinohen më së miri.

Për ta bërë këtë dhuratë akoma më speciale, këtë vit vijmë me një bashkëpunim me Daltën e Artë, ku secila çantë do të ketë një lugë punuar në mënyrë artizanale me dru ulliri; ç’ka do të thotë që mund të hani, të gatuani e ta lani lugën normal pasi nuk do të pësojë asnjë dëmtim.

Çdo kuti do të ketë një punim ndryshe, prandaj efekti surprizë do ta bëjë këtë dhuratë akoma më të veçantë.

 

Për të porositur kutinë tuaj na kontaktoni në adresën tonë të email-it: [email protected], Instagram ose Facebook.

 

Do t’ju luteshim të bënit porosinë tuaj sa më parë të vendosnit, duke na lënë ne kohën e nevojshme për të përgatitur me cilësinë maksimale detajet e surprizës suaj.

 

Për të parë dhuratën tjetër që ne ofrojmë klikoni KËTU.

 

Fotografitë nga Eranda Janku

Dhuratat e Kikiliciouss Për Fundvitin – Ep.1

Si muaji ynë i preferuar, Dhjetori erdhi pa u kuptuar dhe bashkë me të erdhën festat dhe dëshirat tona të pafundme për të bërë dhuratat perfekte për të afërmit e njerëzit e zemrës. E nuk kishte si të ndodhte ndryshe këtu në Kikiliciouss! Tradita e lançimit të kutive tek ne vazhdon falë kërkesave tuaja të shumta.

Përmes paketave tona speciale të dhuratave, ju do të keni mundësinë të provoni disa produkte nga gama e gjerë që ne ofrojmë.

Kutia e Truffles (topave të çokollatës) nuk kishte si të mungonte. Këtë vit ne sjellim jo 2, por 3 shije të ndryshme.

Baza për 2 truffles është çokollata e zezë, njëri version vjen në shije qeshie dhe likeri mbuluar në arrë kokosi dhe versioni i dytë në shije portokalli dhe likeri mbuluar në kakao. Ajo që vjen risi këtë herë është truffle/topi me shije arrë kokosi dhe lajthi.

Çfarë e bën akoma më të bukur këtë dhuratë është fakti se pas mbarimit të topave të çokollatës, kutia mund të ripërdoret në forma të ndryshme, duke mos e humbur vlerën, apo bukurinë e saj.

 

Për të porositur kutinë tuaj na kontaktoni në adresën tonë të email-it: [email protected], Instagram ose Facebook.

 

Do t’ju luteshim të bënit porosinë tuaj sa më parë të vendosnit, duke na lënë ne kohën e nevojshme për të përgatitur me cilësinë maksimale detajet e surprizës suaj.

 

Për të parë dhuratën tjetër që ne ofrojmë klikoni KËTU.

 

Fotografitë nga Eranda Janku

Dhuratat Që Kikiliciouss Ofron Këtë Fundvit – Ep.1

Dhjetori erdhi pa u kuptuar dhe bashkë me të erdhën festat dhe dëshirat tona të pafundme për të bërë dhuratat perfekte për të afërmit e njerëzit e zemrës.

Për të qenë sa më afër jush, Kikiliciouss këtë fundvit (ashtu sikurse vjet) ju jep mundësinë të bëni dhurata kreative dhe origjinale për miqtë dhe të afërmit tuaj. Përmes paketave tona speciale të dhuratave, ju do të keni mundësinë të provoni disa produkte nga gama e gjerë që ne ofrojmë, kombinuar me elementin e surprizës që vjen si pasojë e ndërthurjes së formave të ndryshme të punëve autentike artizanale.

Ndarë në dy postime specifike, këto dhurata vijnë tek ju si fryt i një bashkëpunimi të suksesshëm, tani më prej një viti, mes Kikiliciouss dhe 1 Fjongo Për Ty. 1 Fjongo Për Ty është një biznes i cili sjell në vëmendje detaje artistike të personalizuara, fokusuar në blloqe shënimesh dhe paketime. Çdo produkt i tyre është i punuar imtësisht me dorë ç’ka e bën të gjithë proçesin më interesant dhe më intim. Klikoni këtu për të parë punët e 1 Fjongo Për Ty!

Dhurata e parë që ne menduam për këtë fundvit është një kuti druri, e cila mban biskota me çokollatë të zezë pluhurosur me sheqer pluhur, duke transmetuar atmosferën festive. Finalizuar me detajet festive me anë të teknikës me djegje, kjo dhuratë është ideale për miqtë tuaj të zemrës apo të afërmit.

Ajo ç’ka e bën akoma më të bukur këtë dhuratë është fakti se pas mbarimit të biskotave, kutia mund të ripërdoret në forma të ndryshme, duke mos e humbur vlerën, apo bukurinë e saj.

Për të porositur kutinë tuaj na kontaktoni në adresën tonë të email-it: [email protected], Instagram ose Facebook.

Produkti final kërkon disa ditë kohë të realizohet, pasi çdo element është punë artizanale, ndaj do ju luteshim të bënit porosinë tuaj sa më parë, duke na lënë ne kohën e nevojshme për të përgatitur me cilësinë maksimale detajet e surprizës suaj.

Për të parë dhuratën tjetër që ne ofrojmë klikoni KËTU

DhuratatEKikiliciouss2 DhuratatEKikiliciouss3 DhuratatEKikiliciouss4

 

Fotografitë nga Eranda Janku

Dhuratat Që Kikiliciouss Ofron Këtë Fundvit – Ep.2

Dhjetori erdhi pa u kuptuar dhe bashkë me të erdhën festat dhe dëshirat tona të pafundme për të bërë dhuratat perfekte për të afërmit e njerëzit e zemrës.

Për të qenë sa më afër jush, Kikiliciouss këtë fundvit (ashtu sikurse vjet) ju jep mundësinë të bëni dhurata kreative dhe origjinale për miqtë dhe të afërmit tuaj. Përmes paketave tona speciale të dhuratave, ju do të keni mundësinë të provoni disa produkte nga gama e gjerë që ne ofrojmë, kombinuar me elementin e surprizës që vjen si pasojë e ndërthurjes së formave të ndryshme të punëve autentike artizanale.

Ndarë në dy postime specifike, këto dhurata vijnë tek ju si fryt i një bashkëpunimi të suksesshëm, tani më prej një viti, mes Kikiliciouss dhe 1 Fjongo Për Ty. 1 Fjongo Për Ty është një biznes i cili sjell në vëmendje detaje artistike të personalizuara, fokusuar në blloqe shënimesh dhe paketime. Çdo produkt i tyre është i punuar imtësisht me dorë ç’ka e bën të gjithë proçesin më interesant dhe më intim. Klikoni këtu për të parë punët e 1 Fjongo Për Ty!

Si dhuratë të dytë për këtë fundvit, menduam të risjellim kutinë e vjetshme me topa çokollate duke qënë se pati sukses të padiskutueshëm. Por ndryshe nga vjet paketimi vjen në koncept të ri. Për sa i përket shijes së truffles (topave të çokollatës), ato vijnë me dy shije të ndryshme. Baza është çokollate e zezë, njëri version vjen në shije qeshie dhe likeri mbuluar në arrë kokosi dhe versioni i dytë në shije portokalli dhe likeri mbuluar në kakao. Kutia e zezë finalizuar me një detaj festiv siç është degëza e shkëputur nga bredhi dhe lidhur me një fjongo është një zgjedhje më fine dhe lukzose për miqtë dhe kolegët tuaj.

Ajo ç’ka e bën akoma më të bukur këtë dhuratë është fakti se pas mbarimit të topave të çokollatës, kutia mund të ripërdoret në forma të ndryshme, duke mos e humbur vlerën, apo bukurinë e saj.

Për të porositur kutinë tuaj na kontaktoni në adresën tonë të email-it: [email protected], Instagram ose Facebook.

Produkti final kërkon disa ditë kohë të realizohet, pasi çdo element është punë artizanale, ndaj do ju luteshim të bënit porosinë tuaj sa më parë, duke na lënë ne kohën e nevojshme për të përgatitur me cilësinë maksimale detajet e surprizës suaj.

Për të parë dhuratën tjetër që ne ofrojmë klikoni KËTU

DhuratatEKikiliciouss03 DhuratatEKikiliciouss02 DhuratatEKikiliciouss04 DhuratatEKikiliciouss05

 

Fotografitë nga Eranda Janku

Dhuratat e Kikiliciouss Për Këtë Fundvit – Episodi 1

Dhjetori erdhi dhe bashkë me të erdhën festat dhe dëshirat tona të pafundme për të bërë dhuratat perfekte për të afërmit e njerëzit e zemrës.

Për të qenë sa më afër jush, Kikiliciouss këtë fundvit ju jep mundësinë të bëni dhurata kreative dhe origjinale për miqtë dhe të afërmit tuaj. Përmes paketave tona speciale të dhuratave, ju do të keni mundësinë të provoni disa produkte nga gama e gjerë që ne ofrojmë, kombinuar me elementin e surprizës që vjen si pasojë e ndërthurjes së formave të ndryshme të punëve autentike artizanale.

Ndarë në dy postime specifike, këto dhurata vijnë tek ju si fryt i një bashkëpunimi të suksesshëm mes Kikiliciouss dhe 1 Fjongo Për Ty. 1 Fjongo Për Ty është një biznes i ri në treg, i cili sjell në vëmendje detaje artistike të personalizuara, fokusuar në blloqe shënimesh dhe paketime. Çdo produkt i tyre është i punuar imtësisht me dorë ç’ka e bën të gjithë proçesin më interesant dhe më intim. Klikoni këtu për të parë punët e 1 Fjongo Për Ty dhe nxitoni nëse doni të porositni dhe ju bllokun tuaj të personalizuar!

Dhurata e parë që ne menduam për këtë fundvit është një kuti druri, e cila mban biskota xhinxheri në forma festive (siç janë burrat prej xhinxheri). Finalizuar me detajin festiv në hapjen e kutisë dhe çantën e personalizuar ku qëndron kutia, kjo dhuratë është ideale për miqtë tuaj të zemrës apo të afërmit.

Ajo ç’ka e bën akoma më të bukur këtë dhuratë është fakti se pas mbarimit të biskotave kutia mund të ripërdoret në forma të ndryshme, duke mos e humbur vlerën, apo bukurinë e saj.

Për të porositur kutinë tuaj na kontaktoni në adresën tonë të email-it : [email protected], Instagram ose Facebook.

Produkti final kërkon disa ditë kohë të realizohet, pasi çdo element është punë artizanale, ndaj do ju luteshim të bënit porosinë tuaj sa më parë, duke na lënë ne kohën e nevojshme për të përgatitur me cilësinë maksimale detajet e surprizës suaj.

Për të parë dhuratën tjetër që ne ofrojmë klikoni KËTU

gb2 3-gb 4gb 5gb 6gb

 

Fotografitë nga Eranda Janku

Ponç Krishtlindjesh

Ponçi është gjithmonë një ide e mirë për festa, sidomos në këtë periudhë të vitit !

 

Përbërësit : 

75 ml lëng mandarine

150 ml liker Benedictine

225 ml Dewar’s me etiketë të bardhë

Uiski Skocez, ose Konjak

300 ml lëng boronicë

1 shkop vanilje, fara brenda e hequr

1 mandarinë, e prerë në feta të holla

3 qershi (opsionale)

 

Metoda :

Përziej të gjithë përbërësit së bashku në një enë dhe ruaje në frigorifer për 2-3 orë para se ta përdorni – jo për më gjatë pasi elementët e thartë do të nisin të sundojne shijen e ponçit

Shërbejeni në një enë të madhe ose gota të mbushura deri në gjysmë

Përziej mirë dhe lejo të hollohet për 5 minuta para se ta shërbesh

Processed with VSCOcam with se3 preset

Processed with VSCOcam with se3 preset Processed with VSCOcam with se3 preset

 

 Fotografitë nga Eranda Janku

Biskota Kallam Sheqeri

Biskotat Kallam Sheqeri janë ideale për periudhën festive që po kalojmë, Krishtlindjet dhe Vitin e Ri.
Në pamje të parë dhe të përfunduar duket si një recetë e komplikuar, por jua siguroj se këto janë biskotat më të thjeshta që mund të gatuani.

Në fakt, ky mund të jetë një rast shumë i mirë që të përfshini fëmijët tuaj, pasi duart e tyre të vogla janë të përshtatshme për të hapur topat e brumit në shirita. Për të mos përmendur se kjo është një proçedurë argetuese në të cilën nuk keni pse të shqetësoheni nëse është çdo gjë perfekte ose jo.

Continue reading “Biskota Kallam Sheqeri”

Rum i Vjetër Krishtlindjesh

Përbërësit :

2 pjesë Rum i errët Bacardi

1/2 tsp Angostura Bitters

1 derdhje uji

1-2 tsp sheqer/kubik sheqeri

akuj në kubik

 

Metoda :

Shto sheqerin/kubikët e sheqerit dhe Angostura Bitters në një gotë uiski me një akull të vetëm

Përziej së bashku derisa akulli të ketë shkrirë aq sa të shpërbëjë sheqerin – nëse po përdorni kubikët e sheqerit atëherë do t’ju duhet ti copëtoni

Shto 3-4 kubikë të tjerë akulli dhe gjysmën e rumit të vjetër Bacardi dhe më pas përziej për rreth 60 sekonda

Mbushe gotën me më shumë akull dhe shto pjesën tjetër të rumit, pastaj përziej për një tjetër minutë

Pri një fetë nga lëkura e portokalli dhe shtoja pijes, përzieje disa herë dhe shërbeje

Processed with VSCOcam with se3 preset Processed with VSCOcam with se3 preset Processed with VSCOcam with se3 preset

 

 Fotografitë nga Eranda Janku

Bëje Vetë – Një Kavanoz Krishtlindjesh

Nuk mund të rezistoja pa ja “vjedhur” Kikit këtë post, duke qenë se më ka marë shumë malli të shkruaj. Po bëhen gati 2 vjet qëkur vendosa të mbyll blogun tim personal “Doll House Scrapbook”. Ishte e vështirë për mua të “hidhja poshtë” 5 vite të jetës sime, por teksa rritesh jeta të vë përpara detyrime të reja, të cilat në shumicën e rasteve (ashtu si në rastin tim) bëhen prioritetet e tua; ndaj për të ruajtur një balancë me veten, të duhet të bësh zgjedhje.

Por do mundohem të shoh anën pozitive të së gjithës, duke qenë se gjatë kësaj periudhe sëbashku me vajzat vendosëm të ndërmerrnim një hap të madh e të sillnim për ju Kikiliciouss. Blogu i ri na ka rritur kaq shumë, dhe kemi zbuluar aq shumë për çdo gjë që ne bëjmë, në mënrë që të sjellim gjëra të reja për ju në çdo javë. Personalisht, kam zbuluar se të dizenjuarit dhe fotografuarit e ushqimit dhe objekteve në jetën e përditshme jo vetëm është mjaft argëtuese dhe frymësuese, por mbi të gjitha të edukon estetikisht.

Duke qenë se jemi pranë Krishtlindjeve, duam që t’ju japim ju mundësinë të krijoni zbukurimet tuaja personale për festat, duke mbledhur bashkë pak kreativitet dhe dashuri. Kreativitet, sepse do të krijojmë diçka të veçantë vetëm për ne, dhe dashuri sepse gjërat e bukura nuk mund të bëhen pa të.

Projeket DIY (do it yourself- bëji vetë) përbënin një pjesë të rëndësishme të blogut tim, ndaj do mundohem t’i sjell edhe këtu, sa më shpesh të mundem. Projekti i parë që do të ndaj me ju është “kavanozi i Krishtlindjeve”. Për të gjithë ju që nuk keni vend mjaftueshëm për një pemë Krishtlindjesh të vërtetë, apo për të gjithë ju që doni pak atmosferë festash kudo, qoftë në dhomën e ndenjes, qoftë në dhomën e gjumit, apo edhe në zyrën tuaj, ja se si mund të krijoni dekorimin tuaj personal / ose me fjalë të tjera, pemën tuaj alternative të Krishtlindjeve”.

 

Gjithë çfarë ju duhet janë:

  • Një kavanoz prej xhami transparent (mund të jetë i çdo madhësie, ose forme);
  • Drita Krishtlindjesh (mund të jenë të çdo ngjyre, por mos harroni që të jenë me bateri, jo me korent);
  • Boçe pishe (do të përdorim boçe pishe për këtë version, por mund të përdorni çdo lloj zbukurimi që ju pëlqen / lodrat e Krishtindjeve prej druri, do të ishin një zgjedhje fantastike gjithashtu);
  • Zbukurime të tjera Krishtlindjesh (do të përdorim një ëngjëll të kuq prej qiramike dhe një kallam sheqeri me viza të bardha e të kuqe, për të krijuar kontrast me boçet e pishës në ngjyrë kafe; por mund të përdorni zbukurime të tjera sipas dëshirës, për aq kohë sa krijoni kontrast midis tyre);
  • Copa pambuku të bardhë (për të krijuar idenë e flokëve të dëborës).

Si t’i vendosni bashkë gjërat?

Nisni me vendosjen e dritave në fundin e kavanozit. Më pas shtoni boçet e pishës dhe copat e pambukut, duke i miksuar me dritat, deri sa të arrini në pjesën e sipërme të kavanozit. Mos harroni ta lini butonin ndezës të dritave në pjesën e sipërme, që të mund t’i ndizni dhe fikni lehtësisht. Miksoni pjesën tjetër të zbukutimeve (në rastin tonë ëngjëllin dhe kallamin e sheqerit) me boçet e pishës, duke i vendosur ato në vende të dukshme.

Dhe VOILA ! Sapo krijuam një zbukutim Krishtindjesh tërësisht origjinal ! Mund ta vendosni zbukurimin tuaj kudo. Ne e vendosëm tonin mbi tavolinën e punës në zyrën Kikiliciouss, dhe na pëlqen jashtëzakonisht shumë, sepse ndriçon gjatë natës dhe është mjaft i shnditshëm gjatë ditës.

 

Pra jeni gati për aventurën tuaj? Përgatisni zbukurimin tuaj personal dhe na dërgoni një fotografi. Ne do t’i postojmë të tëra fotot e grumbulluara në ditën e Krishtindjeve.

Shijojeni projetin DIY dhe deri në postimin tjetër, shumë dashuri nga unë!

 Eranda

3 2 1

 

Fotografitë nga Eranda Janku