Minikekë Me Kungull

10/06/2015

Teksa po kërkoja nëpër recetat e mia të vjetra, vura re se nuk kam patur mundësinë më parë të ndaja recetën time të minikekëve me kungull me ju. U suprizova pasi unë i dua kaq shumë këto minikekë, saqë nuk mund t’jua përshkruaj.

Këto kafshata të ëmbla janë shumë të thjeshta për tu pergatitur dhe shtëpia juaj do marrë një aromë marramendëse. Dhe po, të ftuarit tuaj do ti dashurojnë ato. Pa dyshim !

 

1 2 IngALB

Proçedura :

 

Ndizni furrën në temperaturë 176°C, shtroni me letra minikekësh një tepsi të tillë dhe lërni mënjanë (mund të lyeni me vaj sipërfaqen e tepsisë në mënyrë që brumi që mund të prekë këtë sipërfaqe mos ngjisë në tepsi)

Në një tas të madh rrihni së bashku sheqerin, vajin, vaniljen, vezët dhe purenë e kungullit

Shtoni përbërësit e thatë dhe rrihni deri sa masa të jetë përzier

Duke përdorur një spatul përzieni brumin në anë dhe nga posht-lart duke u siguruar që asgjë ska ngjitur në anë të tasit

Duke përdorur një lugë akulloreje të madhe ose dy lugë, shpërndani brumin në mënyrë të barabartë në tepsi

Piqni minikekët për 20-22 minuta ose derisa kur të ngulni një kunjë dhëmbësh në qëndër të dalë e pastër

Lërini minikekët të ftohen plotësisht

Dekorojini ato me krem nëse dëshironi

4 5

 

Fotografite nga une