Receta Të ëmbla

Si Të Përgatisim Reçel Fiku

Processed with VSCOcam with se3 preset

Si Të Përgatisim Reçel Fiku

Unë e kam shumë qejf reçelin e fikut, por më së shumti recetën e mamasë sime. Prandaj ne sot vendosëm të ndajmë këtë recetë familjare  me ju !

Processed with VSCOcam with se3 preset Processed with VSCOcam with se3 preset

Proçedura :

 

Lajmë fiqtë dhe më pas i lëmë të kullojnë

Marrim tenxheren ku do të përgatisim reçelin dhe shtrojmë një shtresë fiq (gjysmën e sasisë) dhe sipër shtrojmë gjysmën e sasisë së sheqerit, po kështu veprojmë dhe me pjesën tjetër të këtyre përbërësve

I lejmë kështu mënjanë në tenxhere për 3 orë

I shtojmë ujin dhe e lëmë të ziejë ngadalë në zjarr të butë

Mbasi merr valë e lëmë të ziejë për 10 minuta

E fikim zjarrin dhe e lëmë të qëndrojë 30 min me kapak të mbyllur

Ky proçes përsëritet 3 deri në 4 herë dhe herë pas here provojmë në një pjatë nëse lëngu i reçelit ka arritur trashësinë e duhur

Si ta kuptojmë nëse lëngu ka arritur trashësinë e duhur – marrim një pjatë të sheshtë dhe pikojmë lëngun me majën e një luge, lëngu duhet ta ruajë formën për pak sekonda, të mos lëshohet menjëherë

Kur arrin këtë fazë, fikim zjarrin dhe shtojmë lëngun e limonit i cili pengon sheqerizimin e lëngut të reçelit me kalimin e kohës

E lëmë të ftohet në tenxhere dhe më pas e ruajmë në enë qelqi

Untitled-1

 

 Fotografite nga Eranda Janku

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.