Limonatë me Shalqi

18/08/2015

Një pije verore e shijshme, freskuese dhe mjaft e këndshme në pamje. Ideale për ditë të tilla të nxehta dhe zgjedhja e duhur për të shërbyer nëse po organizoni një festë me pije dhe ushqime !

Përbërësit:

180 ml lëng i saposhtrydhur limoni

300 ml ujë

480 ml lëng shalqiri

65 gram sheqer

8-10 gjethe të freskëta menteje (opsionale)

 

Metoda:

Pritni shalqirin në copa dhe copëtojeni në blender derisa të bëhet pure

Shtiejeni masën në një sitë për të kapur tulin dhe farat

Vazhdoni këtë proçedurë deri sa të arrini 480 ml lëng shalqiri

Shtrydhni limona deri sa të arrini masën e kërkuar

Kombinoni sheqerin dhe lëngun e limonit deri sa të shpërbëhet sheqeri

Shtoni ujin dhe lëngun e shalqirit

Përzieni që të kombinoni përbërësit

Transferojeni lëngun në një shishe ose në një kanë

Zbukuroni me mente të freskëta nëse keni në dorë

1 2

 

Fotografitë nga Eranda Janku