Smoothie më i shijshëm me spinaq

17/02/2019

Smoothie me spinaq, banane dhe avokado është i preferuari im. Arsyet janë përbësit e përdorur të cilët janë më të pëlqyerit për mua dhe gjithashtu trashësia e smoothie-t.

Mund t’ju them që nëse nuk jeni fans i spinaqit apo avokados, kjo pije do t’ju bëjë të nisni t’i shijoni këto produkte të shëndetshme e plot vlera ushqyese.

 

  • Mund të përdorni qumësht në vënd të kosit, nëse nuk e pëlqeni kosin në pije.
  • Uji shtohet për të holluar përqëndrimin e masës (rrjedhimisht sheqerit dhe vlerave) dhe gjithashtu për ta bërë vetë pijen më të hollë.
  • Ju sugjeroj të shtoni ujë pasi të keni pulsuar masën me të gjithë përbësit e tjerë, në këtë mënyrë trashësinë e smoothie-t e keni ju në dorë.

 

Përbërësit:

2 banane

1 avokado

2 duar spinaq i vogël (baby)

400 gram kos

ujë

 

Metoda:

Vendosni të gjithë përbërësit në blender dhe pulsoni deri sa të keni një masë homogjene.

Smoothie është i trashë (shije personale) prandaj shtoni ujë sa të keni konsistencën tuaj të dëshiruar.

Shijojeni menjëherë.

 

Fotografitë nga Eranda Janku