Limonatë Me Boronica Të Freskëta

02/05/2015

Një pije shumë e veçantë, e ëmbël dhe e athët në të njëjtën kohë. E shëndetshme dhe me përbërës bio, kjo pije do t’jua ndryshojë ditën !

Përbërësit :

177 ml lëng limoni i freskët

150 gram sheqer

170 gram boronica

235 ml ujë i nxehtë

705 ml ujë i ftohtë

akull

 

Metoda :

Në një blender, bluani së bashku lëngun e limonit, sheqerin, boronicat dhe ujin e nxehtë derisa boronicat të jenë bluar në pure dhe sheqeri të jetë shpërbërë

Shtijeni lëngun në një kanë

Siteni lëngun me një sitë të imët dhe siteni nëse preferoni një limonatë pa tul

Shtoni ujin e ftohtë

Lëreni në frigorifer për të paktën një orë

Shërbejeni me akull

Processed with VSCOcam with se3 preset Processed with VSCOcam with se3 preset

 

Fotografitë nga Eranda Janku