Healthyliciouss Pije Receta Të ëmbla Të shpejta & pa kosto

Komposto Ftoi

Quince Compote 1

Komposto Ftoi

Nuk mund ta imagjinoj dot këtë periudhe të vitit pa kompostot e dashura të mamit. Ftoi është shija ime e preferuar, ndoshta ngaqë që në moshë të vogel e kemi ngrënë me shumë dëshirë dhe kemi gatuar plot receta me të.

Kompostot në vetvete janë pije shumë të thjeshta, të shpejta dhe një mënyrë e mirë si të alternoni ngrënien e frutave të ndryshme. Pjesa argëtuese qëndron në faktin se kompostos i pihet lëngu dhe i hahen copat e frutave.

  • Nëse doni që pija juaj të mos jetë e ëmbël, ndjehuni të lirë të mos shtoni sheqer. Masa e shënuar pak më poshtë, është për ftonj mesatarisht të ëmbël.
  • Nëse dëshironi mund të shtoni mjalt në vend të sheqerit, por nëse veproni kështu shtojani në momentin që keni fikur zjarrin.

Proçedura:

 

Lani ftoin, dhe pastroni pjesën e brendshme të tij.

Nëse ftoi e ka lëkurën e pastër, atëherë nuk keni pse ta qëroni.

Priti ftoin në shirita e më pas në kubikë të madhësisë së dëshiruar.

Vendosni ujin, ftonjtë dhe sheqerin në një tenxhere mesatare.

Ziejeni masën në zjarr normal.

Provoni me një pirun fortësine e ftoit, nëse piruni ngulet normal (por jo shumë kollaj), atëherë fikni zjarrin.

*Ftoi duhet të jetë i butë, por jo i tejzier.

Hedhim limontosin dhe e lëmë të ftohet ose e servirim menjëherë.

 

Fotografitë nga Eranda Janku

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.