Xhelatina Të Shëndetshme me Shegë

Xhelatinat janë padyshim një nga ‘snacks’ e preferuara të fëmijëve dhe jo vetëm. Versionet që blejmë në supermarkete janë të mbushura me sheqerna të tepërta dhe plot esenca e ngjyrues.

Pse të mos jemi kreativ dhe ti përgatisim ato në kushte shtëpie? Receta është aq e thjeshtë sa dhe ju vetë do të habiteni. Do të ishte një mundësi tejet e mirë që ti përfshini fëmijët në proçesin e gatimit dhe të kaloni kohë produktive me ta. Jo vetëm që ata do të argëtohen gjatë kohës së përgatitjes, por do të jetë emocionuese pritja deri sa xhelatinat të mpiksen. Për të mos folur për momentin e shumëpritur të heqjes nga format dhe të shijimit.

Receta është lehtësisht e aplikueshme dhe për shije të tjera.

Continue reading “Xhelatina Të Shëndetshme me Shegë”

Shotsa Me Shegë Për Krishtlindje

Ky koktej është i shërbyer më së miri në fund të një vakti dhe me këtë ngjyrë është një ‘trajtim’ i përsosur Krishtlindjesh.

 

Përbërësit :

Shegë

1 shishe Xhin

 

Metoda :

Qëroni disa shegë duke i hequr kokrrat nga kapsula e tyre

Në fund të vaktit thjesht mbusheni gotën e shots-it me fara shege, mbusheni me xhinin e akullt dhe jeni gati për ta kthyer me fund

-> Mos e kapërdini pijen derisa të keni përtyput farat e shegës dhe të keni marrë një shpërthim të vërtetë shijesh dhe aromash në gojë

Processed with VSCOcam with se3 preset 2 Processed with VSCOcam with se3 preset

 

Fotografitë nga Eranda Janku