Biskota me Xhinxher

Asnjë ëmbelsirë nuk simbolizon festat ashtu si xhinxheri/”gingerbread” në format e tij të shumta, që nga shtëpitë e ngrënshme; biskotat me xhinxher në formë burri të dekoruara me karamele deri tek kekët me xhinxher në formë buke. Në Anglinë Mesjetare, termi “gingerbread” thjeshtë do të thoshte “xhinxher i ruajtur” dhe nuk ishte i njohur apo të përdorej në ëmbëlsira deri në shekullin e 15-të. Termi tani është përdorur gjerësisht për të përshkruar çdo lloj ëmbëlsire që kombinon xhinxherin me mjalt ose melasë.

Këto biskota janë ndër biskotat e mia të preferuara. Të buta në mes, kërce anash, me një kombinim ideal aromash dhe një shpërthim shijesh në gojë këto biskota do të bëhen shumë shpejt të preferuarat tuaja gjithashtu !

Continue reading “Biskota me Xhinxher”