Tortë Italiane me Rikota dhe Çokollatë të Zezë

Kjo tortë e mrekullueshme është një ëmbëlsirë tradicionale Italiane (crostata sbriciolata). E mësova këtë recetë falë një mikeshe sime Italiane. Kjo ëmbëlsirë jo vetëm është shumë e shijshme dhe e thjeshtë, por e shpejtë dhe argëtuese për t’u pergatitur.

Ka mundësi pafund se me çfarë mund ta mbushësh këtë tortë dhe sot unë vendosa të përdor çokollatën e zezë (nuk çuditeni besoj;haha). Më pëlqen tej mase shumë se si copëzat e çokollatës shkrihen dhe kombinuar me rikotën krijojnë këtë masë kremoze të njëjtrajtshme që është thjeshtë e mrekullueshme.

Mendoj se ky është muaji ideal për ta përgatitur dhe shijuar këtë recetë. Teksa moti po ftohet të gjithëve na shkon mendja tek ëmbëlsirat e ngrohta dhe kjo është pikërisht ajo që ju duhet.

Continue reading “Tortë Italiane me Rikota dhe Çokollatë të Zezë”