Kek Çokollate me Kinoa pa Miell

 

Ky kek çokollate me kinoa, pa miell, është një nga kekët më të butë që do të provuar ndonjëherë. Ka gatimin më të thjeshtë që keni parë dhe ju mbetet vetëm minutazhi i pjekjes për të shijuar një kek të tillë.

Receta si kjo, janë një shembull shumë i mirë se si mund ta përdorim dhe jemi kreativ me kinoan e gatuar. Uroj të mos jem e vetmja që sa herë vendos të gatuaj kinoa, ziej më shumë se ç’duhet dhe gjithmonë më mbetet tepër. Nëse nuk e gatuaj brenda 2 ditëve, ajo bëhet për tu hedhur dhe prandaj e sfidoj gjithmonë veten që të krijoj receta të ndryshme me atë çfarë më mbetet.

Continue reading “Kek Çokollate me Kinoa pa Miell”

Minikekë Të Shëndetshëm Vegan Me Kinoa

Këto minikekë tejet të shijshëm dhe shëndetshëm ishin fryt i një bisede me një klient vegan. Atë ditë drekën isha duke e shijuar tek Luga e Argjendtë; sallata e tyre me kinoa më vuri trurin në punë për të krijuar disa kekë të vegjël pikërisht me bazë kinoan.

Kinoa (quinoa) është një nga ushqimet e shëndetshme më të njohura në botë. Pa gluten, me përqindje të lartë proteine dhe fibrash, magnez, vitaminë B, hekur, kalium, kalcium, fosfor, vitaminë E dhe antioksidantë të ndryshëm të dobishëm.

Gjithashtu gatuhet shumë lehtë(paketimet me të cilat i blini e kanë mënyrën si të shkruar) e mund ta përdorni si në sallta, pjata kryesore dhe ëmbëlsira.

Continue reading “Minikekë Të Shëndetshëm Vegan Me Kinoa”