Semifredo Me Luleshtrydhe

Ëmbelsirë ideale për ditë të nxehta si këto që po vijnë. Shumë e thjeshtë në përgatitje dhe skeni nevojë për një makinë akulloreje. Sa e mrekullueshme është kjo ?!

Processed with VSCOcam with se3 preset

Processed with VSCOcam with se3 preset

Ingredients-English

Proçedura :

 

Prini luleshtrydhet e freskëta dhe haribot në copa shumë të vogla

Përziejini së bashku në një tas dhe lërini ne frigorifer

Në një tas të madh, rrihni ajkën e ëmbël derisa të formojë maja të buta

Lëreni të qëndrojë në frigorifer

Në një tas të pastër normal, rrihni të bardhat e vezëve derisa të formohen

Shtoni sheqerin

Rrihini së bashku deri sa të keni një masë ‘mafisheje’ (të dendur, të trashë dhe me shkëlqim)

Në një tas të madh, ose në tasin e ajkës së ëmbël shtoni luleshtrydhet e prera dhe përzieni së bashku

Shtoni të bardhat e vezëve dhe përzieni sërish

Vendoseni masën në një tas me kapak

Lëreni të ngrije në akull për të paktën 8 orë

 

1-1 1-2 1-4 1-5 1-6 1-7 1-8

 

Fotografitë nga Eranda Janku